Točka zapisnika

1. Potrditev dnevnega reda

Predsedujoči je v skladu s 36. členom Poslovnika Občinskega sveta Občine Medvode predlagal razširitev dnevnega reda s točko »Predlog Sklepa o izrednem odpisu osnovnih sredstev iz poslovnih knjig Občine Medvode na dan 04. 08. 2023.« Točka se na dnevni red uvrsti kot 15. točka, ostale so se ustrezno preštevilčile.

Predsedujoči je pozval člane občinskega sveta k razpravi o predlogu razširitve dnevnega reda. Razprave pri tej točki ni bilo.

Predsedujoči je zaključil razpravo in v sprejem predlagal naslednji SKLEP 1: Dnevni red se razširi s točko »Predlog Sklepa o izrednem odpisu osnovnih sredstev iz poslovnih knjig Občine Medvode na dan 04. 08. 2023.«

Prisotnih je bilo 20 članov občinskega sveta. ZA razširitev dnevnega reda je glasovalo 20 članov. Razširitev dnevnega reda je bila sprejeta.

Predsedujoči je v skladu s 85. členom Poslovnika Občinskega sveta Občine Medvode predlagal, da se Predlog Odloka o spremembi Odloka o razglasitvi kmečkih objektov in domačij za kulturne spomenike lokalnega pomena obravnava in sprejme po hitrem postopku, saj gre za dve manj pomembni spremembi odloka. V prvem primeru je objekt skoraj v celoti porušen, v drugem pa gre zgolj za tehnični popravek poimenovanja enega od objektov.

Predsedujoči je pozval člane občinskega sveta k razpravi o tem predlogu. Razprave pri tej točki ni bilo.

Predsedujoči je zaključil razpravo in v sprejem predlagal naslednji SKLEP 2: Občinski svet Občine Medvode sprejema predlog, da se Predlog Odloka o spremembi Odloka o razglasitvi kmečkih objektov in domačij za kulturne spomenike lokalnega pomena, skladno s 85. členom Poslovnika Občinskega sveta Občine Medvode, sprejme po hitrem postopku.

Prisotnih je bilo 20 članov občinskega sveta. ZA razširitev dnevnega reda je glasovalo 19 članov. Predlog je bil sprejet.

Predsedujoči je v skladu s 86. členom Poslovnika Občinskega sveta Občine Medvode predlagal, da se Osnutek Odloka o spremembi Odloka o enkratni denarni nagradi za novorojence v Občini Medvode, Osnutek Pravilnika o spremembi Pravilnika o dodeljevanju nagrad študentom v Občini Medvode in Osnutek Pravilnika o spremembi Pravilnika o dodelitvi nepovratnih finančnih sredstev za sofinanciranje nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav na območju občine Medvode obravnavajo in sprejmejo po skrajšanem postopku. Pri vseh obstoječih aktih gre zgolj za uskladitev z inflacijo, obstoječa ureditev pa se v ničemer ne spreminja.

Predsedujoči je pozval člane občinskega sveta k razpravi o tem predlogu. Razprave pri tej točki ni bilo.

Predsedujoči je zaključil razpravo in v sprejem predlagal naslednji SKLEP 3: Občinski svet Občine Medvode sprejema predlog, da se Osnutek Odloka o spremembi Odloka o enkratni denarni nagradi za novorojence v Občini Medvode, Osnutek Pravilnika o spremembi Pravilnika o dodeljevanju nagrad študentom v Občini Medvode in Osnutek Pravilnika o spremembi Pravilnika o dodelitvi nepovratnih finančnih sredstev za sofinanciranje nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav na območju občine Medvode, skladno s 86. členom Poslovnika Občinskega sveta Občine Medvode, sprejmejo po skrajšanem postopku.

Prisotnih je bilo 20 članov občinskega sveta. ZA razširitev dnevnega reda je glasovalo 20 članov. Predlog je bil sprejet.

Predsedujoči je pozval člane občinskega sveta k razpravi o predlogu dnevnega reda. Razprave pri tej točki ni bilo.

Predsedujoči je v potrditev predlagal naslednji DNEVNI RED:

  1. Potrditev dnevnega reda
  2. Predlog zapisnika 8. seje občinskega sveta
  3. Predlog zapisnika 2. dopisne seje občinskega sveta
  4. Poročilo o realizaciji sklepov 8. seje občinskega sveta
  5. Poročilo o realizaciji sklepov 2. dopisne seje občinskega sveta
  6. Predlog Sklepa o prenehanju mandata člana Nadzornega odbora Občine Medvode
  7. Predlog Sklepa o vrednosti točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za leto 2025
  8. Predlog Odloka o spremembi Odloka o razglasitvi kmečkih objektov in domačij za kulturne spomenike lokalnega pomena - hitri postopek
  9. Osnutek Odloka o spremembi Odloka o enkratni denarni nagradi za novorojence v Občini Medvode - skrajšani postopek
  10. Osnutek Pravilnika o spremembi Pravilnika o dodeljevanju nagrad študentom v Občini Medvode - skrajšani postopek
  11. Osnutek Pravilnika o spremembi Pravilnika o dodelitvi nepovratnih finančnih sredstev za sofinanciranje nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav na območju občine Medvode – skrajšani postopek
  12. Predlog Sklepa o določitvi cen vzgojno-varstvenih programov in rezervacijah Vrtca Medvode
  13. Predlog Sklepa o soglasju k ceni storitve pomoč družini na domu v Občini Medvode
  14. Osnutek Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo na območju Občine Medvode
  15. Predlog Sklepa o izrednem odpisu osnovnih sredstev iz poslovnih knjig Občine Medvode na dan 04. 08. 2023
  16. Načrt izvajanja parkirne politike Občine Medvode
  17. Pobude in vprašanja članov občinskega sveta

Prisotnih je bilo 20 članov občinskega sveta. ZA dnevni red je glasovalo 20 članov. Dnevni red je bil sprejet.

Dnevni red se razširi s točko »Predlog Sklepa o izrednem odpisu osnovnih sredstev iz poslovnih knjig Občine Medvode na dan 04. 08. 2023«.
Občinski svet Občine Medvode sprejema predlog, da se Predlog Odloka o spremembi Odloka o razglasitvi kmečkih objektov in domačij za kulturne spomenike lokalnega pomena, skladno s 85. členom Poslovnika Občinskega sveta Občine Medvode, sprejme po hitrem postopku.
Občinski svet Občine Medvode sprejema predlog, da se Osnutek Odloka o spremembi Odloka o enkratni denarni nagradi za novorojence v Občini Medvode, Osnutek Pravilnika o spremembi Pravilnika o dodeljevanju nagrad študentom v Občini Medvode in Osnutek Pravilnika o spremembi Pravilnika o dodelitvi nepovratnih finančnih sredstev za sofinanciranje nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav na območju občine Medvode, skladno s 86. členom Poslovnika Občinskega sveta Občine Medvode, sprejmejo po skrajšanem postopku.
Občinski svet Občine Medvode sprejme predlagani dnevni red.