Točka zapisnika

5. Predlogi sklepov o razrešitvi in imenovanju (predsednika Odbora za družbene dejavnosti in člana Komisije za pobude in pritožbe)

Uvodno obrazložitev je podal g. Stanislav Ulanec, vodja svetniške skupine Nestrankarske liste Sotočje, ki je povedal, da je članica Občinskega sveta Občine Medvode Katarina Galof dne 4. 3. 2024 v skladu s 107. členom Poslovnika Občinskega sveta Občine Medvode podala odstopno izjavo z mesta članice Občinskega sveta Občine Medvode in vseh ostalih funkcij, ki so ji bile dodeljene iz tega naslova, in sicer kot predsednica Odbora za družbene dejavnosti in članica Komisije za pobude in pritožbe. Povedal je, da je ga. Galof v odstopni izjavi navedla, da je z dnem 9. 2. 2024 spremenila naslov stalnega prebivališča, ki je zunaj meja občine, kar pomeni, da ne izpolnjuje več pogojev za opravljanje svetniške funkcije in z njo povezanih funkcij (Odbor za družbene dejavnosti, Komisija za pobude in pritožbe in vodenje svetniške skupine NLS). Glede na dejstvo, da je bila članica, ki je odstopila predlagana s strani Nestrankarske liste Sotočje, ki ji je mandat v navedenem odboru pripadal glede na volilni rezultat, Nestrankarska lista Sotočje predlaga Občinskemu svetu Občine Medvode, da se za predsednika Odbora za družbene dejavnosti in člana Komisije za pobude in pritožbe imenuje Matejka Trampuša.

Predsedujoča je pozvala člane občinskega sveta k razpravi. Razprave pri tej točki dnevnega reda ni bilo.

Predsedujoča je v sprejem predlagala naslednji SKLEP 4: Občinski svet Občine Medvode sprejema predlog Sklepa o prenehanju mandata predsednici Odbora za družbene dejavnosti Katarini Galof.

Prisotnih je bilo 22 članov občinskega sveta. ZA sklep je glasovalo 21 članov. Sklep je bil sprejet.

Predsedujoča je v sprejem predlagala naslednji SKLEP 5: Občinski svet Občine Medvode sprejema predlog Sklepa o imenovanju Matejka Trampuša za nadomestnega predsednika Odbora za družbene dejavnosti.

Prisotnih je bilo 22 članov občinskega sveta. ZA sklep je glasovalo 21 članov. Sklep je bil sprejet.

Predsedujoča je v sprejem predlagala naslednji SKLEP 6: Občinski svet Občine Medvode sprejema predlog Sklepa o prenehanju mandata članici Komisije za pobude in pritožbe Katarini Galof.

Prisotnih je bilo 22 članov občinskega sveta. ZA sklep je glasovalo 22 članov. Sklep je bil sprejet.

Predsedujoča je v sprejem predlagala naslednji SKLEP 7: Občinski svet Občine Medvode sprejema predlog Sklepa o imenovanju Matejka Trampuša za nadomestnega člana Komisije za pobude in pritožbe.

Prisotnih je bilo 22 članov občinskega sveta. ZA sklep je glasovalo 21 članov. Sklep je bil sprejet.

Občinski svet Občine Medvode sprejema predlog Sklepa o prenehanju mandata predsednici Odbora za družbene dejavnosti Katarini Galof.
Občinski svet Občine Medvode sprejema predlog Sklepa o imenovanju Matejka Trampuša za nadomestnega predsednika Odbora za družbene dejavnosti.
Občinski svet Občine Medvode sprejema predlog Sklepa o prenehanju mandata članici Komisije za pobude in pritožbe Katarini Galof.
Občinski svet Občine Medvode sprejema predlog Sklepa o imenovanju Matejka Trampuša za nadomestnega člana Komisije za pobude in pritožbe.