Točka zapisnika

8. Predlog Sklepa o imenovanju predstavnikov ustanovitelja v Svet Osnovne šole Simona Jenka

Uvodno obrazložitev je podal g. Ivo Rep, predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki je povedal, da je Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (v nadaljevanju: komisija) dne 7. 3. 2024 pozvala zainteresirano javnost ter vodje svetniških skupin in člane občinskega sveta, da do roka 22. 3. 2024 do 12.00 ure podajo predloge za imenovanje predstavnikov ustanoviteljice v Svet Osnovne šole Simona Jenka Smlednik. Do roka sta na občino prispela dva (2) predloga, ki ju je komisija obravnavala na svoji 5. seji, dne 27. 3. 2024 in o njih glasovala. En predlog je na občino prispel po poteku roka, zato ni bil obravnavan. Komisija je dne 10. 4. 2024 ponovno objavila javni poziv za tretjega kandidata, predstavnika ustanovitelja v Svet Osnovne šole Simona Jenka Smlednik v katerem je pozvala kandidate, da do roka 15. 4. 2024 do 14.00 ure podajo svoje prijave. Do roka je na občino prispel en (1) predlog, ki ga je komisija obravnavala na nadaljevanju 5. seje, dne 15. 4. 2024 in o njem glasovala. Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja predlaga Občinskemu svetu Občine Medvode v sprejem predlog Sklepa o imenovanju Sabine Spanjol, Danice Tršan in Andreja Krupenka za predstavnike ustanovitelja v Svet Osnovne šole Simona Jenka Smlednik.

Predsedujoča je pozvala člane občinskega sveta k razpravi. Razprave pri tej točki dnevnega reda ni bilo.

Predsedujoča je v sprejem predlagala naslednji SKLEP 10: Občinski svet Občine Medvode sprejema predlog Sklepa o imenovanju Sabine Spanjol, Danice Tršan in Andreja Krupenka za predstavnike ustanovitelja v Svet Osnovne šole Simona Jenka Smlednik.

Prisotnih je bilo 22 članov občinskega sveta. ZA sklep je glasovalo 19 članov. Sklep je bil sprejet.

Občinski svet Občine Medvode sprejema predlog Sklepa o imenovanju Sabine Spanjol, Danice Tršan in Andreja Krupenka za predstavnike ustanovitelja v Svet Osnovne šole Simona Jenka Smlednik.